Телекомът започва подготовка за внедряване на новата технология Мтел, част от

...
Телекомът започва подготовка за внедряване на новата технология Мтел, част от
Коментари Харесай

Мтел демонстрира 5G технология за пръв път в България

Телекомът стартира подготовка за внедряване на новата технология  

Мтел, част от A1 Group, сподели за пръв път у нас 5G технология. Това се случи по време на особено събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR проява и балансиращи  индустриални роботи. Очаква се този нов метод за връзка да докара до доста нарастване на интернет скоростта в мобилните мрежи от над 10 Gbps.

По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR опитът показа стрийминг на наличие с 4К резолюция без никакво закъснение. С помощта на специфични роботи, които балансират топка върху равна повърхнина, беше онагледено ниско забавяне от към 1 милисекунда, което се реализира в 5G мрежа.



„ Важна цел на 5G мрежите е да понижат закъснението на връзката, с цел да станат вероятни приложенията, работещи в действително време. Времето за продан на информация сред самостоятелни коли или роботи да вземем за пример ще бъде към милисекунда, с цел да могат те да станат неразделна част от живота ни ”, разяснява Тодор Ташев, основен механически шеф на Мтел.



„ Очакванията са ни 5G стандартът да бъде избран през 2018 година, а ние имаме подготвеност да внедрим технологията незабавно щом са налични устройства, които го поддържат и разполагаме с нужните честоти. Това ще бъде мрежа на мрежите, която ще сплоти всички съществуващи стандарти и ще разреши развиването на технологиите на бъдещето – свързаната подвижност, цифровата медицина и интелигентните заводи ”, добави той.



Мтел първа у нас показва скорости в 4G мрежа още през 2011 година, а от старта на 4G през 2016 година до през днешния ден е вложила над 130 млн. лв., като непрестанно модернизира и уголемява мрежата си взаимно с Nokia. За този интервал Мтел записва над 140% растеж на смарт телефоните в своята мрежа и повече от 800 000 дейни 4G консуматори. Телекомът регистрира и растеж от 240% на трафика на данни, като над 60% от него се реализира в 4G. 4G мрежата на Мтел покрива всички обитаеми места с над 1 000 поданици у нас при оптималната скорост до 150 Mbps.

През ноември 2017 година особено за началото на зимния сезон в България Мтел внедри 4.5G в зимните курорти, която обезпечава скорост на връзката с 30% по-висока по отношение на до момента. Технологията, която разрешава това, се назовава „ сливане на честоти ” (Carrier Aggregation) и генерира неведнъж по-бърз интернет според от потребления честотен набор. Мтел възнамерява да внедри „ сливане на честоти ” и в цялата страна до края на лятото тази година. Текущите вложения и подготовка на мрежата ще разрешат бърз ъпгрейд към 5G, когато това е допустимо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР